Behandeling

Klik hier voor een verwijsformulier

ABCErgo is gespecialiseerd in houdingsproblematiek, zowel zitten als liggen. Met u wordt gekeken naar de oorzaken van de pijn, spasmen, contracturen of decubitus.

Concreet kunt u denken aan diagnostiek en behandeling van:

ABCErgo biedt gespecialiseerde ergotherapiebehandeling op het gebied van houdingsproblematiek. Voor andere ergotherapeutische vragen (bij voorbeeld over woningaanpassingen of hulpmiddelen) verwijzen wij u door naar een ergotherapeut bij u in de buurt.

Wij werken voornamelijk met ouderen, in de gehandicaptenzorg (thuiswonend) en in hospices.

Vergoeding & verwijzing

Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Per kalenderjaar wordt 10 uur vergoed. U heeft hiervoor een verwijzing nodig van uw (huis)arts. De verwijzing kan verstuurd worden naar:

ABCErgo
Willem van Kleefweg 17
6861 CA Oosterbeek
Telefoonnummer: 085-877 13 17
Email: info@abcergo.nl
Faxnummer:  084-867 30 89

Zodra de verwijzing bij ons binnen is, wordt u gebeld voor een afspraak. De ergotherapeut komt indien wenselijk bij u aan huis. Bij het eerste bezoek zal de ergotherapeut vragen om uw identiteitsbewijs en pasje van de zorgverzekeraar. In het kader van de declaratie zijn wij dit verplicht te controleren.

Let op: de verstrekking van ergotherapie uit het basispakket valt onder het eigen risico voor cliŽnten van 18 jaar en ouder. ABCErgo behandelt cliŽnten die in een omtrek van 45 minuten autorijden rondom Zwolle wonen. Andere afstanden in overleg.