Het verschil van dag en nacht

Een tweedaagse cursus over het verband tussen zorgzwaarte, houding, houdingsverandering en welbevinden.

Voor verzorgenden en verpleegkundigen (vanaf niveau 3).

Data: 26 september 2019
10 oktober 2019
Plaats: ABC Houding
Snelliusweg 1
6827 DG Arnhem
Prijs: Ä 415,ó

inclusief materiaal
en lunch
Aanmelden

Die ene cliŽnt die steeds scheef zakt in de stoel. Een andere cliŽnt die ís ochtends zo stijf is dat verzorging pijnlijk en moeizaam is. Pijn stijfheid, scheef zitten, scheef lopen, maar ook contracturen en decubitus zijn problemen die we allemaal kennen van onze cliŽnten. Al deze problemen kunnen voortkomen uit verkeerde houdingen en/of te weinig variatie van houding. Maar ook de zorgzwaarte neemt toe door het ontstaan van deze problemen.

In deze cursus gaan we in op houdingsproblematiek. Je krijgt inzicht in de effecten van houding overdag en in de nacht en hoe deze elkaar beÔnvloeden. We gaan in op hoe deze problemen ontstaan en wat er zichtbaar is. Je leert technieken en metingen om het ontstaan al vroeg te signaleren. Natuurlijk leer je welke interventies van belang zijn. En wat we kunnen bewerkstelligen met een actief beleid op houdingsverandering, hoe we o.a. pijn, contracturen, foetushouding en ook decubitus te kunnen verminderen en voorkomen. Het zal de zorgzwaarte verminderen en het welbevinden van de client vergroten.

De volgende onderwerpen worden in de cursus behandeld:

Doel van de cursus

Aan het eind van deze tweedaagse cursus heb je inzicht in het verband tussen zorgzwaarte, houding, houdingsverandering en welbevinden. Je hebt leren observeren waar de problemen zitten of kunnen ontstaan en weet welke interventies je kunt inzetten om problemen te voorkomen en te verminderen. Je bent instaat om actief en preventief te handelen op het gebied van houdingsproblematiek en hebt geleerd hoe je je collegaís en ook de cliŽnten mee kunt nemen in deze verandering.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor verzorgenden en verpleegkundigen (vanaf niveau 3) werkzaam in de ouderenzorg of thuiszorg.

Docenten

Noortje van Hasselt-Daems, ergotherapeut
Jeroen van Hasselt, drs Geneeskunde, docent HBO-V

Cursustijden en -data

De cursus wordt meerdere malen per jaar gegeven op onze locatie in Arnhem. De cursus bestaat uit twee dagen met 2 weken ertussen. De tijden zijn van 10.00u-16.00u.

Mocht je met een groep collegaís willen komen, vraag dan een offerte aan voor groepskorting (vanaf 6 personen) via offerte@abchouding

Kosten deelname

Cursusprijs Ä415,00 inclusief materiaal en lunch/koffie/thee

Studiebelasting

De cursus bestaat uit 11 contacturen.

Accreditatie:

Accreditatie is aangevraagd bij V&VN

Bewijs van deelname

Deelnemers ontvangen na afloop een bewijs van deelname.

Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met ABC Houding via info@abchouding.nl of 085-8771317

De cursus gaat door bij voldoende aanmeldingen.