ABC Ergo

Noortje van Hasselt DaemsNoortje van Hasselt-Daems studeerde in 2000 af als ergotherapeut. Na een aantal jaren in diverse bedrijven en instellingen in de gezondheidszorg te hebben gewerkt, kwam ze in 2013 als ergotherapeut in de ouderenzorg te werken. De ouderen- en gehandicaptenzorg en met name houdingsproblematiek, hebben haar speciale aandacht en interesse. Hierdoor ontstond eind 2014 de wens om het behandelen van houdingsproblematiek breder op de kaart te zetten. Om deze wens vorm te geven richtte ze in januari 2015 ABC Ergo op, met als missie: 'Een decubitus- en contractuurvrij Nederland.'

Jose GernaatJosť Gernaat studeerde in 2006 af als ergotherapeut. Ze werkte zowel in het ziekenhuis als voor een thuiszorgorganisatie, waarna ze in 2009 in het verpleeghuis aan de slag ging. Haar inzet op de PG-afdelingen resulteerde in 2013 in een foetushoudingvrij verpleeghuis. Haar opgedane ervaring in het behandelen van contracturen en decubitus zet ze sinds juli 2015 in bij ABC Ergo. Naast het werken met ouderen, houdt Josť zich intensief bezig met complexe houdingsproblematiek in de gehandicaptenzorg.

Noortje van Hasselt Daems Jeroen van Hasselt (drs Geneeskunde) heeft als docent medische vakken (anatomie/fysiologie/kinesiologie) jarenlang ervaring in het HBO- en post-HBO onderwijs. Sinds september 2017 is hij werkzaam als docent bij ABC Houding.

 

Sinds de oprichting in 2015 zetten Noortje, Josť en Jeroen zich in voor een decubitus- en contractuurvrij Nederland. Om deze missie voor elkaar te krijgen, leiden ze therapeuten op om dit binnen hun eigen organisatie te realiseren. Ze adviseren teams en instellingen in het beleid rondom decubitus en contracturen, door onder andere het bieden van maatwerkcursussen aan behandelaars en zorgmedewerkers. Noortje en Josť zijn daarnaast werkzaam in de eerstelijnspraktijk van ABC Ergo.