Over ons

Noortje van Hasselt-Daems studeerde in 2000 af als ergotherapeut. Na een aantal jaren in diverse bedrijven en instellingen in de gezondheidszorg te hebben gewerkt, kwam ze in 2013 als ergotherapeut in de ouderenzorg te werken. De ouderen- en gehandicaptenzorg en met name houdingsproblematiek, hebben haar speciale aandacht en interesse. Hierdoor ontstond eind 2014 de wens om het behandelen van houdingsproblematiek breder op de kaart te zetten. Om deze wens vorm te geven richtte ze in januari 2015 ABC Ergo op, met als missie: ‘Een decubitus- en contractuurvrij Nederland.’

Jeroen van Hasselt (drs Geneeskunde) heeft als docent medische vakken (anatomie/fysiologie/kinesiologie) jarenlang ervaring in het HBO- en post-HBO onderwijs. Sinds september 2017 is hij werkzaam als docent bij ABC Houding.

Sinds de oprichting in 2015 zetten Noortje en Jeroen zich in voor een decubitus- en contractuurvrij Nederland. Om deze missie voor elkaar te krijgen, leiden ze therapeuten op om dit binnen hun eigen organisatie te realiseren. Ze adviseren teams en instellingen in het beleid rondom decubitus en contracturen, door onder andere het bieden van maatwerkcursussen aan behandelaars en zorgmedewerkers.